Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is voordelig en zeer effectief!

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Spouwmuurisolatie

Naast gevelisolatie, is er ook de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie. Bij deze vorm van isolatie, plaatsen onze vakmannen isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buitenwand en de binnenwand. Zie het maar als een dekentje om je huis, maar dan tussen twee muren.

Wat is een spouwmuur?

Als je in de Van Dale kijkt, staat bij spouwmuur aangegeven ‘dubbele muur met lucht ertussen’. En dat is eigenlijk precies hoe je het kunt voorstellen. De lucht tussen deze dubbele muur beweegt. Hierdoor kan bij slechte isolatie de welbekende schade ontstaan, zoals schimmel en de nadelige hoge energierekening door overmatig stoken. Door middel van spouwmuurisolatie wordt de warmte binnengehouden en vochtschade voorkomen.

Voorbereiding spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie kijken onze vakmannen eerst naar het bouwjaar van jouw woning. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat elke woning voorzien is van een spouwmuur. Is jouw woning gebouwd voor 1920? Dan is de kans groot dat deze spouwmuur niet aanwezig is en spouwmuurisolatie niet tot mogelijk de mogelijkheden behoort. In de periode tot 1920 werden er standaard geen spouwmuren gebouwd in woonruimtes, omdat het accent toen nog niet op isolatie lag. Onze vakmannen overleggen graag met jou op welke manier jouw woonruimte dan geïsoleerd kan worden, zoals gevelisolatie. Onze vakmannen controleren in ieder geval de woning altijd uitvoerig, omdat er ook sprake kan zijn geweest van naïsolatie in jouw huis.

Aanleggen spouwmuurisolatie

Wanneer onze vakmannen alle mogelijkheden en het materiaalgebruik met je hebben besproken, gaan ze over tot de uiteindelijke isolatie. Hiervoor boren ze enkele gaten in de voegen van de buitenmuur. Vervolgens gieten ze het isolatiemateriaal in de spouw door de gaten. Dit is een relatief kleine klus ten opzichte van de andere mogelijkheden voor isolatie in een woning. Daarom wordt spouwmuurisolatie ook vaak toegepast wanneer de constructie van de woonruimte dit toelaat.

Eisen spouwmuurisolatie

Voordat onze vakmannen kunnen beginnen met het aanbrengen van de spouwmuurisolatie, zijn er nog enkele dingen vereist in jouw woonruimte:

  • Dikte spouwmuur

Onze vakmannen zullen de exacte dikte van de muur voor je opmeten. Maar bij spouwmuurisolatie moet de spouwmuur in ieder geval 24 centimeter dik zijn. Hoe dikker de muur, des te meer keus is er uit de verschillende materialen. Zo kan jij zelf overleggen met een van onze adviseurs welk materiaal het beste binnen jouw budget past en ben je niet gedwongen om een bepaald soort isolatiemateriaal te gebruiken.

  • Check dak, goten en voegen

Heb je schade aan het dak, goten of het voegwerk van je woning? Dan adviseren wij om deze schade eerst te laten herstellen. Dit om te voorkomen dat vocht door regen, vorst en sneeuw de spouw beschadigd raakt.

energie-besparen

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

Spouwmuurisolatie: het financiële plaatje

Wij informeren je graag over de exacte kosten van de isolatie van de spouwmuur in jouw woning. De totale kosten worden gebaseerd op de materiaalkosten, arbeidsuren en de extra benodigdheden. Denk bij extra benodigdheden aan het grove geschut, zoals steigers en hoogwerkers. Isolatie leidt tot minder stookkosten, hierdoor draag je bij aan een beter milieu. Daarom is het mogelijk om subsidie aan te vragen via de RVO. Wij informeren je graag over de voorwaarden.

Offerte spouwmuurisolatie

Wil je graag meer informatie over de werkzaamheden tijdens de spouwmuurisolatie? Of wil je graag een check of er sprake is geweest van naïsolatie in jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Onze experts van Isolatienetwerk geven graag antwoord op je vragen.

De beste materialen

Echte vakmensen

Landelijk netwerk

Scherpe prijzen

Hoogste kwaliteit

Dakisolatie

Dakisolatie

De zolder is voor de één slechts een opslagruimte, de ander gebruikt deze als praktijk-of kantoorruimte of tovert deze om tot een hobbyruimte. Waar je deze ruimte ook voor gebruikt, laat de isolatie van je dak niet versloffen om zo schade en een hoge energierekening te voorkomen.

Meer lezen

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Naast gevelisolatie, is er ook de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie. Bij deze vorm van isolatie, plaatsen onze vakmannen isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buitenwand en de binnenwand. Zie het maar als een dekentje om je huis, maar dan tussen twee muren.

Meer lezen

kruipruimte-isolatie

Kruipruimte-isolatie

Komt er bij het openen van de kruipruimte in jouw woning een muffe lucht tegemoet? Grote kans dat deze kleine ruimte, maar ook de rest van jouw woning een te hoge luchtvochtigheid bevat. Overweeg daarom kruipruimte-isolatie, zodat jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

Meer lezen

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen automatisch voorzien van gevelisolatie. Heb je een oudere woning zonder spouwmuur? Dan is het wellicht een optie om deze te voorzien van gevelisolatie om zoveel mogelijk energie te besparen in jouw woonruimte.

Meer lezen

Lang was ik op zoek naar een betrouwbaar bedrijf om isolatie te plaatsen in mijn woning. Uiteindelijk heb ik bij jullie offertes opgevraagd. Ik kreeg er drie en koos voor de goedkoopste. Dat is erg goed uitgepakt. Topkwaliteit voor een scherpe prijs!

Mevr. van Hagen, Den Haag

Nadat ik belde duurde het eventjes voordat ik in contact kwam met een isolatiebedrijf bij mij in Rotterdam. Maar dankzij Isolatienetwerk bespaar ik nu elke maand in de stookkosten! Ben super geholpen door een vakman met verstand van zaken.

Mevr. Vis, Rotterdam

Als je isolatie wilt laten aanbrengen zou ik onmiddellijk even Isolatienetwerk bellen. Je krijgt binnen een paar dagen meerdere offertes van goede bedrijven bij je uit de buurt. Mijn woning is inmiddels kundig voorzien van spouwmuurisolatie. Super.

Dhr. Feenstra, Eindhoven

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Gemiddelde energiebesparing
%
Algemene beoordeling

Keurmerken

keurmerken