Kruipruimte-isolatie
Kruipruimte-isolatie voorkomt vocht in de kruipruimte.
Kruipruimte-isolatie
Komt er bij het openen van de kruipruimte in jouw woning een onaangename, muffe lucht tegemoet? Grote kans dat niet alleen deze kleine ruimte, maar ook de rest van jouw woning een te hoge luchtvochtigheidsgraad bevat. Overweeg daarom kruipruimte-isolatie, zodat jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.
Waarom isolatie van je kruipruimte?
Vaak lukt het maar tijdelijk om deze nare geur uit jouw kruipruimte te verdoezelen. Daarnaast is een woning met een te hoge luchtvochtigheidsgraad niet alleen schadelijk voor je eigen gezondheid, maar ook van die van jouw huisdieren en planten. Te veel vocht in jouw woonruimte kan er ook toe leiden dat meubelen en instrumenten beschadigd raken en huisstofmijt toeneemt. Isolatienetwerk kan deze ongemakken voorkomen en laten verdwijnen door vakkundige isolatie van de kruipruimte in jouw huis.
Hoe gaan wij je kruipruimte isoleren?
De wijze van isolatie van de kruipruimte van jouw woning of kantoor hangt af van de soort vloer in de betreffende ruimte en de materialen die wij gebruiken. Een voorbeeld van het materiaal dat wij gebruiken voor deze vorm van isolatie is EPS. Dit materiaal kun je vergelijken met de bolletjes die je in piepschuim ziet, maar in dit geval zijn ze een paar slagen groter en niet tot een plaat geperst. Bij de toepassing van dit materiaal wordt je kruipruimte tot minstens 30 centimeter gevuld met deze kleine vochtstoppers.
Tijdens de werkzaamheden voor isolatie houdt de specialist het volume nauwkeurig in de gaten door middel van een camera. Het kan ook voorkomen dat onze vakmannen je kelder of kruipruimte isoleren met EPS in de vorm van chips, parels of matrassen.
Vloerisolatie
Is de vloer van jouw woning altijd veel te koud? Dan is het ook een optie om vloerisolatie aan te brengen via de kruipruimte. Hierdoor trekt minder kou omhoog naar de vloer en behoud je de warmte vanuit de kruipruimte. Zo voel jij minder tocht, voelt de vloer weer stukken warmer aan en bespaar je ook nog eens op de energiekosten omdat je minder hoeft te stoken. Voor deze vorm van isolatie gebruiken wij onder andere de volgende materialen:
- XPS
Dit isolatiemateriaal is de tegenhanger van de bolletjesstructuur van EPS. XPS wordt gebruikt in de vorm van isolatieplaten. Deze platen zijn prettig om mee te werken door de uitstekende isolatiewaarden. Daarnaast veroorzaakt XPS geen huidirritatie, waardoor de
- Steenwol of glaswol
Het grote verschil tussen deze twee is het gewicht. Steenwol is vrij zwaar en fungeert hierdoor, naast het tegengaan van vocht, ook prima als geluidsdemper. Glaswol is de lichtere variant en wordt ook veelvoudig gebruikt als isolatie voor schuine daken.
- PUR
Je kan ook kiezen voor isolatie van de vloer vanaf de onderkant. Bij deze vorm van isolatie brengen wij een forse laag PUR aan tegen de bovenzijde van de kruipruimte. Deze dikke laag droogt op tot één grote klomp. Vanwege de grotere omvang ten opzichte van de materialen, is het alleen mogelijk om PUR te gebruiken bij ruimtes van tachtig centimeter of hoger.
1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)
2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)
3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)
4. Leun achterover
(wij klaren de klus)
Goed om te weten
Naarmate je meer weet over dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en de isolatie van de kruipruimte in je huis, ben je vast de termen Rd-waarden en Rc-waarden vaker tegenkomen. Wij zetten deze termen voor je op een rijtje met uitleg:
- Rd-waarden
Zoals water wordt aangegeven in liters, spreken we bij isolatie van Rd-waarden en Rc-waarden. Met de Rd-waarden bedoelen we de mate van de isolatie van het betreffende materiaal dat we gebruiken.
- Rc-waarden
Met Rc-waarden drukken we de volume van de isolatie uit van het totale plaatje, zoals een gevel of een dak. In dit geval kun je het ook weer vergelijken met water en liters. Hoe hoger het aantal, hoe beter de Rd-waarde en Rc-waarde.
Offerte kruipruimte-isolatie
Door isolatie van de vloer vanuit de kruipruimte heb jij zo min mogelijk last van de werkzaamheden zelf.
Zo hoef jij niet alle meubelen uit de woonkamer te verwijderen en kan je rustig doorgaan met het dagelijkse leven. Is de kruipruimte echter te klein? Dan wordt het een grotere klus, omdat de vloer eerst verwijderd moet worden en na de isolatiewerkzaamheden weer opnieuw gelegd wordt. Heb je een groot vochtprobleem in huis, maar wil je ook graag vloerisolatie? Dan is het mogelijk om de technieken voor beide werkzaamheden te combineren. Neem contact op met Isolatienetwerk voor de mogelijkheden.
Wil je graag meer informatie over de isolatie van de kruipruimte in jouw woning? Of wil je graag advies over welk materiaal het meest passend is bij deze vorm van isolatie? Neem dan contact op met onze vakmannen van Isolatienetwerk. Wij helpen je graag verder.
Dakisolatie
De zolder is voor de één slechts een opslagruimte, de ander gebruikt deze als praktijk-of kantoorruimte of tovert deze om tot een hobbyruimte. Waar je deze ruimte ook voor gebruikt, laat de isolatie van je dak niet versloffen om zo schade en een hoge energierekening te voorkomen.
Spouwmuurisolatie
Naast gevelisolatie, is er ook de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie. Bij deze vorm van isolatie, plaatsen onze vakmannen isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buitenwand en de binnenwand. Zie het maar als een dekentje om je huis, maar dan tussen twee muren.
Kruipruimte-isolatie
Komt er bij het openen van de kruipruimte in jouw woning een muffe lucht tegemoet? Grote kans dat deze kleine ruimte, maar ook de rest van jouw woning een te hoge luchtvochtigheid bevat. Overweeg daarom kruipruimte-isolatie, zodat jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.
Gevelisolatie
Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen automatisch voorzien van gevelisolatie. Heb je een oudere woning zonder spouwmuur? Dan is het wellicht een optie om deze te voorzien van gevelisolatie om zoveel mogelijk energie te besparen in jouw woonruimte.