Alles dat je moet weten over compressors

Wanneer je denkt aan een compressor dan heb je hier misschien wel een beeld bij, maar misschien ook wel helemaal niet wanneer je bijvoorbeeld niet werkzaam bent in de techniek of in de industrie. Een compressor is een erg handig apparaat dat in best wel wat verschillende soorten en maten te vinden is en voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Deze wordt voornamelijk in werkplaatsen gebruikt om bijvoorbeeld een ruimte stofvrij te maken of om banden bijvoorbeeld op te blazen, omdat een compressor zorgt voor een hoge luchtdruk die je goed kunt gebruiken. Wel is het belangrijk om te zorgen voor goed compressor onderhoud

De compressor met of zonder olie

Er zijn verschillende soorten compressoren die je kunt gebruiken en er zit dan ook wel wat verschil tussen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een oliegesmeerde optie, maar je kunt ook voor de optie kiezen die zonder olie functioneert, maar die wel wat meer geluid kan maken en die ook wat duurder kan zijn dan het alternatief. Wanneer je voor een oliegesmeerde compressor kiest, dan komt er vaak wat olie mee in de lucht die uit de compressor komt. Dat maakt deze niet even geschikt voor alle werkzaamheden die je met dit apparaat uit zou willen gaan voeren. Denk hier voorafgaand aan de aanschaf daarom altijd even goed over na. 

Wat kun je met een compressor? 

Je kunt best veel verschillende werkzaamheden uitvoeren met een compressor, zo kun je deze bijvoorbeeld gebruiken om moeren echt ontzettend goed vast te draaien, maar ook kun je verf spuiten met de hulp van een compressor. In het laatste geval kun je wel beter de variant zonder olie kiezen, zodat dit geen smeer partij wordt. Daarnaast is het een handig apparaat wanneer je bijvoorbeeld de banden op wilt blazen of wanneer je de luchtdruk ergens anders voor nodig hebt. Het schoonblazen van voorwerpen of van krappe ruimtes kan daarbij ook gemakkelijk met de compressor, omdat het vrijwel overal gemakkelijk in en bij kan komen en daardoor blijft geen stoffig plekje onberoerd.